الثلاثاء، 28 مايو 2013

مخللات من ايد Ghada London‎‏‏

عدد 3 كيلو زيتون اخضر عزيزى ..
نشققه وننقعه فى ميه لمده يوم ونص علشان المراره تروح منه
ونغير له الميه كل 6 ساعات تقريبااْ
كيلو ونص ليمون اخضر ..
وانا سلقته نصف سلقه يادوب يغلى غلوتين .
فلفل احمر شطه ... + رأس توم كبيره
كيلو ونص ليمون وانا قشرته وقطعته حلقات وطلعت منه البزر علشان المراره .
و ضربته بكوب ميه فى الخلاط
وضربته كويس .
ربطه كبيره كرفش
ربطه كبيره كسبره خضرا ....
مغسولين ومتصفيين
انا شيلت البزر بقدر الامكان بحرص من الفلفل وبعدين ضربته مع التوم بشويه ليمون فى الخلاط .
 واااااضح انه يجنن  

وده الملح .. انا اخدت كيس واحد بس ..


واخدت معاه نص كوب ملح ليمون

ضيفت الليمون المعصور مع الفلفل والتوم المهروس
وقلبت فيهم الملح وملح الليمون .. و قطعت الخضره معاهم
وقلب يا معلم ..ههههههههههههه

كان عندى خيار كتير
قلت اعمل برطمان فى السريع ههههههههههههههه ..


كان حلو بس كان ملحه زياده شويه علشان ميه المخلل كانت طبعااْ مالحه للزيتون و الليمون .. منتبهتش اخففها
ولما استوى نقعته فى ميه نضيفه علشان يخف من الملح شويه

رصيت الزيتون فى البرطمان وعليه شويه ليمون و عليه شويه قرون فلفل اخضر شطه وبعدين ارجع احط زيتون وليمون وفلفل
لاخر البرطمان ..


وبعدين صبيت عليه الخليط بتاع الليمون والفلفل والخضره
بس سيبت فراغ شويه من فوق علشان لما يفور ... بس الحمد لله مش فار خالص
...



وبعدين صبيت فوق الوش زيت كتير علشان امنع عنه الهواا
وبعدين قفلته بالغطا كويس جدااْ ..
و على الدرفه يا معلم .. يدخل لمده 25 يوم
وبعدين نطلعه نشوفه استوى ولا لسه ..
لو استوى خلاص لكن لو لسه زودى زيت واقفلى عليه كمان 5 ايام ..

ودى كانت النتيجه بعد شهر ...
من التخليل ..














هناك 3 تعليقات:

  1. تسلم ايدك يادودو انا شميت ريحه المخلل وانا بنزل موضوعك

    ردحذف
  2. ميرسى أأووووووووى يا نوووور
    بس انا بتعلم منك يا جميل :)

    ردحذف