كبيبه اولا اللحمه والبرغل (الطبقه الخارجيه) ربع كيلو لحمه حمرا خالص بدون اى دهن كوب برغل 2 بصله كبيره معلقه ص ملح فلفل نص معلقه ص كمون ونص معلقه ص قرفه الحشو ربع كيلو لحم مفروم 2 معلقه ك بقدونس مقطع اى نوع مكسرات (زبيب , لوز , صنوبر , عين جمل ) 2 مكعب مرقه نص معلقه ص قرفه فلفل أسود 2 ورقه لورا بصله كبيره اللحمه والبرغل أفرمى ربع كيلو من اللحمه تكون حمرا وبدون اى دهن أفرميها كويس جدا جدا بحيث تكون زى المرهم أغسلى البرغل كويس جدا وأنقعيه نص ساعه وبعدين صفيه خااااالص بحيث مايكونش فيه اى بواقى ميه وافرميه كويس وبعدين أفرمى البصل عليه وقلبيه مع اللحمه وأفرميهم تانى مع بعض بس وكفايه فرم بقى :)) الحشو هتعصجى اللحمه بالطريقه العاديه هتشوحى بصله فى شويه زيت ثم ضيفى اللحم المفرومه ومكعبات المرقه وورق اللورا ولما تستوى ضيفى التوابل ونوع المكسرات اللى تحبيه والبقونس هتشكلى عجينه اللحم والبرغل كور صغيره وبعدين بأيدك أعمليها زى الكوبايه وحاولى تخلى الطبقه اللى بره رقيقه مش تخينه وضيفى الحشوه وبللى ايدك بالميه وقفلي الكبيبه بالشكل اللى فى الصوره حضرى طبق فيه معلقه ك دقيق وكيس فيجتار وقلبى فيه الكبيبه وأقليها فى زيت غزير وسخن الدقيق هيخلى الطبقه اللى بره مقرمشه أكتر والفيجتار كمان هيديها طعم حلو قوى وممكن تقليها على طول من غيرهم
|
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق